"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білоруський держбанк хоче купити українську "дочку" "Сбербанку"

П'ятниця, 22 грудня 2017, 09:46
 

У четвер білоруський "Парітетбанк" направив пакет документів до Національного банку України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ "Сбербанк" (Україна).

Про це повідомляє прес-служба білоруського банку.

Згідно з повідомленням, рішення про придбання дочки "Сбербанку" було ухвалене Наглядовою радою "Парітетбанку" за підсумками аналізу можливих шляхів розвитку банку.

"Керівництво "Парітетбанку" високо оцінює потенціал ПАТ "Сбербанк" (Україна) в контексті цілей і завдань, які стоять перед менеджментом з розвитку банківського бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, Сбербанк наприкінці березня оголосив про продаж 100% акцій української "дочки".

Сбербанк хотіли придбати бізнесмен Григорій Гусельников і син російського бізнесмена Михайла Гуцерієва Саїд однак НБУ відмовив їм в покупці.

Інтерес до покупки виявляв і білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого - VP Capital - на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського Сбербанку, але в кінці того ж місяця відкликала.

"Парітетбанк" - 15-й банк Білорусі за розміром активів, заснований в 1991 році. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.

Мережа банку включає 25 відділень, розташованих по всій території республіки.

Рекомендуємо почитати: Вхід — рубль, вихід — два: чому Сбербанку буде складно піти з України

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: