Україна буде імпортувати катарський газ через термінал у Польщі

Середа, 21 березня 2018, 14:50
 

Україна буде імпортувати природний скраплений газ Катару через газовий термінал у польському Свіноуйсьці.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Президент Порошенко повідомив про "надзвичайно важливі переговори по диверсифікації джерел газопостачання", які відбулися в ході його офіційного візиту до Катару.

"Ми домовилися про те, що Катар готовий надати нам скраплений газ", - сказав президент та повідомив, що постачання катарського природного скрапленого газу можливе через термінал в Польщі, а також за турецьким маршрутом через Босфор.

Реклама:

Глава держави зауважив, що переговори з цього питання відбудуться вже найближчим часом.

Президент також підкреслив, що "ці джерела постачання скрапленого газу створять унікальні можливості підвищення нашої енергетичної безпеки".

Газовий термінал у Свіноуйсьці, призначений для прийому танкерів зі зрідженим газом, почав роботу в червні 2016 року. Термінал належить "Polskie LNG S.A.", яка є дочірньою компанією Gaz-System.

Як повідомлялося, у червні 2017 року польський ЗПГ-термінал у Свіноуйсьце прийняв першу партію американського скрапленого газу. Це перша поставка ЗПГ із США до Східної Європи.

За допомогою цього ж терміналу компанія "ЕРУ Трейдінг" організувала закупівлі природного газу і його транспортування по трубопроводу через польсько-український інтерконнектор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: