Нульові декларації можуть стати інструментом корупції - Мінфін

Середа, 21 березня 2018, 14:45
 

Без інституційної реформи ДФС впровадження нульової декларації стане інструментом тиску або легалізації корупційних та нелегальних доходів.

Про це заявив міністр фінансів в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

На думку міністра, впровадження нульової декларації без повноцінної реформи Державної фіскальної Служби стане лише додатковим інструментом тиску податківців на бізнес, а також створить можливість легалізувати прибутки від корупції або інших нелегальних дій.

"Ідею "нульової декларації" ми підтримуємо, але спершу треба пришвидшити реформу ДФС, а вона зараз просувається не дуже активно. За таких умов запровадження "нульової декларації" та непрямих методів прямо зараз несе значні ризики: одні скористаються цим для отримання індульгенцій, а проти інших цей інструмент буде використано для тиску"​, - сказав Данилюк. 

Реклама:

Він також додав, що нульова декларація не має бути використана як можливість легалізуватися тим, хто хоче це зробити перед введенням прозорого обміну інформації та уникнути відповідальності за отримання прибутків через корупцію та інші нелегальні діяння.

Нагадаємо, президент розповів про розробку законопроекту про так звану нульову декларацію.

Рекомендуємо почитати: Чи будуть відповідати чиновники за декларацію неіснуючих коштів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: