"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" у 2018 році вийде на ринок єврооблігацій – Коболєв

Середа, 21 березня 2018, 10:41

НАК "Нафтогаз України" у 2018 році планує вийти на ринок єврооблігацій та розраховує на позитивне сприйняття інвесторами у зв'язку з прибутковістю компанії, зростанням інвестицій і видобутку, а також виграною суперечкою з "Газпромом".

Про це повідомив глава правління компанії Андрій Коболєв в ефірі Bloomberg TV Europe, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваємося, що "Газпром" виконає рішення арбітражу", - сказав він.

Коболєв також наголосив, що Україна і "Нафтогаз" наполягають на тому, щоб газопровід "Північний потік 2" не має бути побудований, оскільки Росія не бажає розділяти політику і поставки газу.

Реклама:

Глава правління НАК зазначив, що в минулому році компанія збільшила видобуток природного газу на 6%, а в поточному році планує інвестувати 2 млрд доларів і отримати близько 1,5 млрд доларів прибутку.

За його словами, Україна вже в 2020 році може вийти на рівень видобутку, який надасть ій можливість обходитися без імпорту газу.

Нагадаємо, наприкінці лютого Артбітражна Палата Стокгольму задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо "Газпрому" через порушення контрактних зобов’язань по транзиту російського газу через Україну.

Суд схвалив рішення про сплату компенсації за  обсяги, які були недопоставлені. Втім "Газпром" не поспішає виконувати рішення суду.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: