Український стартап навчає нейромережу виявляти проблеми з сітківкою ока

П'ятниця, 16 березня 2018, 11:50
 

Український стартап Altris.ai працює над вирішенням на основі штучного інтелекту, яке, за словами засновників, допомагає діагностувати проблеми з сітківкою ока на ранніх стадіях.

Про це повідомляє Ain.ua.

Співзасновниками проекту є CEO Андрій Куропятник, який раніше працював в "Райффайзен Банк Аваль" та Ciklum, директор з медичних питань, лікар-офтальмолог з 15-річним стажем Марія Знаменська і технічний директор Антон Величко.

Нещодавно проект вийшов у фінал конкурсу програми Global New Venture Chellenge (GNVC), це - частина New Venture Chellenge, акселераційної програми бізнес-школи Університету Чикаго.

Реклама:

За словами CEO проекту Куропятника, попередні роботи по ньому велися ще в 2016 році, але сам проект був запущений в квітні 2017 року.

"До цього терміну ми завершили перенесення даних, визначилися з архітектурою, технічними компонентами. Ми офіційно володіємо деперсоналізованою базою даних ОКТ-сканів сітківки та зорового нерва, в нашій базі понад 2,5 млн сканів, зроблених за період з 2005 до 2017, на сьогодні це одна з найбільших клінічних баз даних в індустрії", - розповідає він.

Зараз, за ​​словами команди, вже завершена розробка MVP двох основних сервісів - веб-платформи і мобільного додатку.

У випадку з сайтом, користувач може завантажити туди скан сітківки і отримати опис діагнозу з певним рівнем достовірності.

У мобільному додатку користувач може навести камеру смартфона на скан сітківки на моніторі (або на папері) і отримати діагноз.

Веб-рішення поки працює краще. Зараз команда також працює над додатком для Microsoft HoloLens.

Рекомендуємо почитати: Що рік прийдешній нам готує: технологічні тренди 2018

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!