МВФ нагадав Порошенку про ціни на газ

Четвер, 15 березня 2018, 17:00

Президент Петро Порошенко припускав, що рішення Стокгольмського арбітражу може змінити вимоги Фонду, але цього не сталося.

Про це повідомляє DW.

Як зазначили у МВФ, реформування цін на енергоносії є одним з найвизначальніших здобутків в Україні протягом останніх років.

"Залишається важливим, щоб ціни на газ визначалися ринком, що унеможливить як сегментацію ринку, так і повернення до практики прихованих і позбавлених адресності субсидій", - наголосив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.

Реклама:

Він додав, що поточна система субсидій на житлово-комунальні послуги захищає найбільш вразливі домогосподарства від зростання ціни на газ.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко впевнений, що переговорники Мінфіну і МВФ знайдуть "розумний баланс" щодо вимоги фонду підняти ціни на газ в Україні.  

Як відомо, у Міжнародному валютному фонді заявили, що умовою для перегляду програми розширеного фінансування та виділення траншу кредиту для України є ухвалення закону про Антикорупційний суд та приведення цін на газ до ринкового рівня.

Раніше прем’єр міністр України Володимир Гройсман заявив, що в цьому сезоні підвищення ціни на природний газ не буде.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: