Ложкіна виключили з Нацради по інвестиціям

Середа, 7 лютого 2018, 17:40

Екс-керівника Адміністрації президента Бориса Ложкіна виключили зі складу Національної інвестиційної ради, де він обіймав посаду секретаря.

Відповідний Указ президента опублікований на його офіційному сайті.

"Вивести зі складу Національної інвестиційної ради БорисаЛожкіна", – йдеться в указі Порошенка, який, відповідно до Указу "Питання Національної інвестиційної ради", є її головою.

Зазначається, що тимчасове виконання обов'язків секретаря Ради має бути покладене на заступника голови АП Дмитра Шимківа.

Реклама:

Крім того, той самий Указ президента передбачає введення до складу Інвестради трьох іноземних керівників компанії. Зокрема, йдеться про Ахмета Акча, що є головою правління турецької "Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S.", Теруо Асада, голову правління японської "Marubeni Corporation", та Куніхару Накамура, президента та гендиректора групи японських компаній "Sumitomo Corp.".

Також, згідно з Указом, у складі Ради має бути затверджений старший віце-президент, фінансовий директор компанії "General Electric" з США Джеймі Міллер.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, 29 серпня 2016 року президент підписав указ про створення Національної інвестиційної ради, її секретарем було призначено Бориса Ложкіна.

У вересні того ж року Ложкін заявляв, що у 2017 році Національна інвестрада планує залучити $3-5 млрд. інвестицій.

В серпні 2017 року стало відомо, що за рік Рада жодного разу не збиралась, а на формування складу Ради пішло більше року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: