Порошенко затвердив склад Національної інвестиційної ради

Четвер, 12 жовтня 2017, 12:20

Президент України Петро Порошенко підписав указ №317/2017 про формування складу Національної інвестиційної ради.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента.

Всього у складі ради затверджені 29 осіб, 18 з яких - за згодою.

Як зазначив на своїй сторінці в Facebook радник президента і секретар Ради Борис Ложкін, до складу Ради увійшли СЕО і глави правлінь компаній рівня Fortune 500.

Реклама:

"Тут тільки два інституційних інвестора - ЄБРР і IFC, ключові з працюючих в Україні. Решта запрошені члени ради - інвестори стратегічні. Це керівники Cargil, General Electric, ArselorMittal, Louis Dreyfus, Socar, Citigroup, Engie, Metro, Unilever, Holtec, DP World, Vitol, Bunge, Posco Daewoo і Huawei - компаній, які активно інвестують в Україну і тих, хто тільки відкриває для себе її можливості", - написав він.

За словами Ложкіна, для кожної з них є місце на інвестиційній карті України. Кожна є орієнтиром для інших компаній своєї галузі. Але головне - кожна має досвід роботи в багатьох країнах, і через платформу НІР може запропонувати своє бачення першочергових кроків щодо вдосконалення бізнес-клімату в Україні.

Відзначається, що указ вступив в силу з дня його публікації 10 жовтня.

Нагадаємо, у серпні 2016 Президент Петро Порошенко звільнив Бориса Ложкіна з посади голови Адміністрації президента та призначив його секретарем Національної інвестради.

У 2017 році новостворена Національна інвестрада на чолі з екс-главою АП Борисом Ложкіним збиралась залучити 3-5 млрд доларів інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: