У США хочуть посилити контроль за ринком криптовалют

Вівторок, 20 лютого 2018, 19:11

Влада США готується розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над ринком криптовалют.

Про це пише Рейтер.

Серед членів обох провідних партій США в Сенаті і Палаті представників наростає прагнення почати боротьбу з ризиками, які криптовалюти представляють для інвесторів і фінансової системи, повідомили виданню законодавці.

Навіть виступаючі за вільний ринок консервативні республіканці сказали, що необхідність в регулюванні може виникнути, якщо криптовалюти почнуть загрожувати американській економіці.

Реклама:

"Немає сумнівів в тому, що існує необхідність в нормативно-правовій базі", - сказав сенатор-республіканець Майк Раундс, член банківського комітету Сенату.

На даний момент цифрові активи знаходяться в так званій сірій зоні правового поля, в різних ситуаціях потрапляючи під регулювання Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC), міністерства фінансів США, Федрезерву або влади штатів.

Американських законодавців турбують спекулятивна торгівля та інвестиції в криптовалюти. Деякі з них закликають до регулювання цифрових активів як цінних паперів, в результаті чого інвестори в криптовалюти також опиняться під захистом SEC.

Останнім часом масштаб спекуляцій з криптовалютами різко зріс, як і кількість шахрайських схем, які обіцяють інвесторам дохід в понад 1.000 відсотків за кілька тижнів.

У період волатильності на фінансових ринках, в цій сфері також активізувалися хакери. У січні вони викрали цифрову валюту на суму 530 млн доларів з японської кріптобіржі Coincheck.

Рекомендуємо почитати: Криптовалютна лихоманка: мильна бульбашка чи гроші майбутнього

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: