Уряд схвалив випуск облігацій Укрзалізниці

П'ятниця, 16 лютого 2018, 10:40
Євген Кравцов
Євген Кравцов

Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план Укрзалізниці та схвалив планований випуск облігацій на 2 мільярди гривень.

Про це повідомив журналістам в.о. глави голови правління компанії Євген Кравцов, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми зберегли в фінплані випуск облігацій на 2 млрд грн, вважаємо це правильним підходом. У нас було бажання провести випуск восени минулого року, але оскільки на той момент у нас було достатньо власних коштів і ситуація на внутрішньому ринку була не такою сприятливою, ми вирішили відкласти випуск до 2018 року", – заявив він.

За словами Кравцова, компанія планує розмістити облігації наприкінці другого або в третьому кварталі.

Реклама:

"У нас немає мети розміститися тільки для того, щоб розміститися. Ми будемо розраховувати на хорошу освоєння коштів. Крім того, Національний банк підвищив ставку, це серйозно збільшило вартість ресурсів", – зазначив глава Укрзалізниці.

За його словами, компанія має намір випуском облігацій залучити ширше коло інвесторів, іноземні банки, щоб знизити вартість ресурсів.

Зазначимо, що Укрзалізниця на 2018 рік передбачила залучення запозичень в сумі 18,7 млрд грн, в тому числі випуск внутрішніх облігацій на 2 млрд грн і повернення позик в сумі 14,4 млрд грн, виходячи з розрахунку за курсом 29,2 грн/долар.

Укрзалізниця також планує погашення довгострокових кредитів в сумі 12,5 млрд грн, з яких 2,5 млрд грн – згідно з графіками погашення, 10 млрд грн – в межах рефінансування діючих зобов'язань.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" залучила інвесткомпанії Dragon Capital і Concorde Capital для організації комунікації з інвесторами.

Як повідомлялося раніше, в лютому 2016 року власники єврооблігацій "Укрзалізниці"схвалили умови реструктуризації.

Як відомо, на момент початку реструктуризації борг держмонополії становив 37,5 млрд грн, з яких 5 млрд грн - борги перед Європейським банком реконструкції та розвитку і Ексімбанком Кореї.

На позику єврооблігацій доводилося 10 млрд грн, решта 22 млрд грн - борги перед внутрішніми кредиторами, переважно банками. Лише 25% всіх боргів УЗ номіновані в гривні, а три чверті - у валюті (долар - 72%, євро - 2%).

Україна і комітет кредиторів досягли угоди про реструктурізацію частини державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів.

Реструктуризація передбачає повне списання 3 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту в сумі 8,5 мільярда доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона по всіх бондами на рівні 7,75% річних.

Нагадаємо, у 2015 році "Укрзалізниця" повідомила кредиторам про технічний дефолт і розпочала переговори про реструктуризацію зобов'язань на 32 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!