Власники 99,8% євробондів "УЗ" схвалили реструктуризацію - Завгородній

П'ятниця, 26 лютого 2016, 16:48

Власники 99,8% євробондів ПАТ "Укрзалізниці" схвалили реструктуризацію боргових зобов'язань українського транспортного монополіста.

Про це заявив голова "Укрзалізниці" Олександр Завгородній.

"Ми виконали серйозну роботу для того, щоб зняти з "Укрзалізниці" надмірне фінансове навантаження. Кілька днів тому власники 99,8% наших євробондів проголосували за реструктуризацію боргових зобов'язань "Укрзалізниці" на тих умовах, які ми погодили в Лондоні в кінці минулого року", - сказав він.

"Я вважаю, що це досягнення нашої команди. І, безумовно, є свідченням довіри до нас з боку наших зарубіжних партнерів, які готові йти нам на зустріч", - додав Завгородній.

Реклама:

За словами глави "УЗ", робота над реструктуризацією тривала не один місяць.

Завгородній зазначає, що на початку минулого року через боргового навантаження в період падіння української економіки підприємство не раз опинялася на межі фінансової прірви.

"Ми не тільки закінчили реструктуризацію зовнішньої заборгованості, але і закінчуємо реструктуризацію внутрішньої заборгованості, тим самим відкривши для себе можливість залучення активів", - заявив т Завгородній.

Як відомо, на момент початку реструктуризації борг держмонополії становив 37,5 млрд грн, з яких 5 млрд грн - борги перед Європейським банком реконструкції та розвитку і Ексімбанком Кореї.

На позику єврооблігацій доводилося 10 млрд грн, решта 22 млрд грн - борги перед внутрішніми кредиторами, переважно банками. Лише 25% всіх боргів УЗ номіновані в гривні, а три чверті - в валюті (долар - 72%, євро - 2%).

Україна і комітет кредиторів 27 серпня досягли угоди про реструктурізаціічасті державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів.

Реструктуризація передбачає повне списання 3 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту в сумі 8,5 мільярда доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона по всіх бондами на рівні 7,75% річних.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" повідомила кредиторам про технічний дефолт і розпочала переговори про реструктуризацію зобов'язань на 32 мільярди гривень.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: