General Electric вироблятиме локомотиви в Україні

Середа, 14 лютого 2018, 13:44
 

Кабінет міністрів спільно з "Укрзалізницею" завершили переговори з американським промисловим гігантом General Electric за програмою оновлення рухомого складу УЗ і виробництва тяги.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Укрзалізниця та уряд завершили переговори з General Electric. У 20-х числах лютого ми підпишемо договір з виробництва нової тяги для поїздів", - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що згідно з домовленостями, локалізація виробництва становитиме не менше 40%, крім того, Україна стане складовою частиною світової мережі виробництва американської компанії.

Реклама:

Гройсман також повідомив, що вже навесні в Україні буде введено в експлуатацію Бескидський тунель - великий інфраструктурний об'єкт, який суттєво розширить можливості використання залізничного транспорту на Заході України.

Раніше в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов уже також заявляв, що контракт з General Electric Тransportation на постачання тепловозів буде підписаний до 20 лютого.

Нагадаємо, великовузлове складання локомотивів планують здійснювати на потужностях Крюківського вагонобудівного заводу.

Раніше УЗ провела тестування тепловоза з електропередачею General Electric TE33А. У період з вересня по грудень 2016 року він здійснив 32 поїздки в рамках договору між УЗ і американською компанією. Дана модель локомотива виробляється в Казахстані на підприємстві, яким володіє GE.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: