"Укрзалізниця" почала тестувати локомотив американської General Electric

Середа, 28 вересня 2016, 16:46

"Укрзалізниця" почала випробування вантажного дизельного локомотива мережі ТЕ33А виробництва американської багатогалузевої корпорації General Electric, які триватимуть чотири місяці.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ході презентації даного локомотива в столиці на Центральному залізничному вокзалі, передає УНІАН.

"В тестовому режимі в Україні випробовується локомотив General Electric. Випробування триватимуть чотири місяці, в ході яких будуть протестовані всі його можливості... Ми віримо, що представлений General Electric локомотив матиме успіх. Я б хотів, щоб General Electric була не тільки стратегічним партнером Олімпійських ігор, але і стратегічним партнером України", - сказав він.

За словами міністра, "Укрзалізниці" необхідно акумулювати достатній обсяг фінансових ресурсів, щоб купувати не 1-2 локомотива на рік, а 30-50, щоб вийти на повноцінне функціонування залізниць.

Реклама:

Омелян також повідомив, що до кінця жовтня "Укрзалізниця" підготує п'ятирічний план модернізації рухомого складу.

"Сподіваюся, що після завершення п'ятирічного плану модернізації, після проведення тендеру з визначення стратегічного партнера ми отримаємо можливість працювати з цією корпорацією (General Electric - Ред.)", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, у липні американська багатогалузева корпорація General Electric підписала меморандум про співпрацю з акціонерною компанією "Укрзалізниця".

Дана угода передбачає розширення співпраці у сфері розвитку та модернізації парку дизельних локомотивів на базі передових технологій General Electric.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: