Українські бджоли рятуватимуть популяцію в Канаді

Понеділок, 12 лютого 2018, 09:40
 

Представники асоціацій бджолярів України та Канади обговорили питання експорту українських бджіл до Канади, яке піднімається ще з 2015 року.

Про це йдеться у прес-релізі Держпродспоживслужби.

Українську сторону представляло ГО "Всеукраїнське Братство Бджолярів України" на чолі з головою правління Тетяною Васильківською, Канаду представляв президент однієї з найбільших асоціацій штату Ніагара Джордж Скотт.

Скотт, зокрема, наголосив, що в рамках перебування в Україні він ознайомився з епізоотичною ситуацією в нашій державі, умовами вирощування та розведення бджіл, а також з системою державного контролю.

Реклама:

За його словами, після повернення в Канаду, він рекомендуватиме компетентному органу своєї держави прискорити опрацювання канадською стороною питання надання дозволу Україні на постачання живих бджіл до Канади.

"Від захвату аж загуділо. Джордж Скотт та Тетяна Васильківська повідомили про спільні зусилля допомогти популяції бджіл у Канаді своїми знаннями та карпатськими бджолами", - написав у Twitter посол Канади в Україні Роман Ващук.

Нагадаємо, за перші 10 днів 2018 року Україна повністю вичерпала квоту на безмитні поставки меду в Євросоюз.

В Україні налічується близько 400 тис бджолярів, які сумарно виробляють в середньому 70 тис тонн меду в рік, що є найвищим показником в Європі.

Майже 57 тис тонн, або 80% всього українського меду експортується - в основному, в ЄС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: