"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посеред зими ціле місто відключили від газу через борги

Вівторок, 30 січня 2018, 20:02
 

Через заборгованість теплопостачального підприємства місто Славутич Київської області відключили від газопостачання.

Про це повідомляє прес-служба "Київоблгазу".

Як наголошується, станом на 30 січня НАК "Нафтогаз України" не виділив для жителів Славутича необхідні об’єми газу на січень цього року через заборгованість.

"Відповідно до постанови НКРЕ №2494 "Київоблгаз" здійснює розподіл газу споживачам, зокрема виробникам теплової енергії, виключно за наявності у них підтверджених обсягів газу на відповідний розрахунковий період відповідно до договору постачання", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Через відсутність у КП УЖКГ м. Славутич підтверджених "Нафтогазом" обсягів газу на січень 2018 року, "Київоблгаз" не має підстав для подальшого розподілу обсягів газу", - повідомляє прес-служба.

"Враховуючи такі обставини "Київоблгаз" припинив газопостачання для споживачів Славутича, оскільки його подальше використання із газорозподільної системи без підтверджених лімітів є несанкціонованим відбором газу і порушує чинне законодавство", - додали в компанії.

Раніше у Кабінеті міністрів повідомили про серйозну проблему з відшкодуванням субсидій.

Зокрема, у Мінрегіоні заявили, що новий механізм виплати субсидій фактично заблокував відшкодування підприємствам ЖКГ, ОСББ пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Основними акціонерами "Київоблгазу" є компанії "Машдiбур", "Транзит-iнвест" і "Омега-капiтал". Засновниками цих фірм є кіпрські офшори, що є акціонерами фірми "Газтек" з групи Дмитра Фірташа.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: