"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін виділить близько 4 мільйонів на локальні арт-стартапи

Вівторок, 30 січня 2018, 10:25

Кабінет міністрів України профінансує вісім культурних стартапів в малих містах на суму від 500 тисяч гривень кожен.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Кабміну.

"Експертна рада Міністерства культури обрала вісім проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, пов'язаних з культурною спадщиною", - йдеться в заяві.

Згідно з нею, фіналістами конкурсу стали міста Тростянець Сумської обл. ("Створення культурного бренду міста"), Тульчин Вінницької обл. ("Леонтович Арт Квартал"), Острог Рівненської обл. ("Культурний Барбакан"), Славутич Київської обл. ("Міжнародний фестиваль кіно і урбаністики - 86").

Реклама:

У цьому переліку також Гадяч Полтавської обл. ("Фестиваль молодих театрів"), м.Чугуїв ("Репинский пленер") і с.Шарівка ("Культурний хакатон") Харківської обл., А також Вилківська територіальна громада Одеської області ("Гастрономічний фестиваль" Дунайські гостини").

Проекти переможців передбачають проведення подій, створення або облаштування культурних об'єктів на території населених пунктів.

За інформацією на сайті Мінкультури, фінансування стартапів виділять в рамках проекту "Малі міста - великі враження".

Мінкультури також надасть методичну допомогу в розробці концепції стартапа і супровід під час його реалізації. Обов'язковою умовою проекту є його співфінансування органами місцевої влади.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив розпорядження "Про схвалення концепції розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки та затвердження плану заходів щодо її реалізації".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!