Кубів візьметься за "оцифрування" української економіки

Середа, 17 січня 2018, 13:22
 

Кабінет міністрів схвалив розпорядження "Про схвалення концепції розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки та затвердження плану заходів щодо її реалізації".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну.

Основною метою проекту є реалізація ініціатив "Цифровий порядку денного "Україна 2020" для усунення бар'єрів на шляху цифрової трансформації України в найбільш перспективних сферах.

Повідомляється, що мета буде досягатися шляхом стимулювання економіки і залучення інвестицій, подолання цифрової нерівності, поглиблення співпраці з ЄС в цифровій сфері та розвитку інноваційної інфраструктури країни та цифрових перетворень.

Реклама:

Документ визначає першочергові сфери, ініціативи та проекти цифровізації України на найближчі 3 роки:

розвиток цифрової інфраструктури - широкосмуговий інтернет повинен бути по всій території України;

цифровізація освітніх процесів і стимулювання цифрових трансформацій в системі освіти, медицини, екології, безготівковій економіці, інфраструктурі, транспорті, громадській безпеці і так далі.

Концепція передбачає перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси, до високотехнологічних виробництв і ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій та комунікацій.

Кабмін уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на переговори зі Всесвітньою організацією інтелектуальної власності з питання створення в Україні "Центру підтримки технологій і інновацій".

Робота такого Центру буде спрямована на забезпечення доступу відомств з питань інтелектуальної власності країн, які розвиваються, і місцевих користувачів до спеціалізованих баз даних.

Рекомендуємо почитати: Як цифрова економіка змінить Україну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: