Кіберполіція поставила ультиматум стосовно криптовалют

Понеділок, 29 січня 2018, 15:58
 

У випадку неспроможності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти в Україні держава повинна офіційно заборонити її обіг.

Про це заявив керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Демедюк, інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Сьогодні виникла необхідність якнайшвидше врегулювати на законодавчому рівні питання, пов'язані з використанням криптовалют, а також впровадження необхідного оподаткування операцій з купівлі чи продажу криптовалюти. Крім того, необхідно визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютних бірж і пунктів обміну криптовалют", – зазначив Демедюк.

Уточнюється, що, оскільки обіг криптовалют та їх статус в Україні не визначений, зловмисники активно використовують їх для анонімізації своїх злочинних дій.

Реклама:

Водночас, громадяни все частіше стають жертвами шахраїв під час операцій з криптовалютою, не маючи при цьому повноцінного захисту з боку правоохоронних органів.

Глава кіберполіції також додав, що всі операції з криптовалютою в Україні мають бути з обов'язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця.

Така необхідність пов’язана з тим, що основною проблемою правоохоронців у світі є саме підтвердження права власності особи на гаманець, а відтак – і визнання її потерпілою стороною.

"У випадку неспроможності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти в Україні, держава повинна офіційно заборонити її обіг. Щоб кожен знав про те, що, купуючи чи продаючи криптовалюту на території України, він ризикує втратити свої фінансові вкладення безповоротно, не маючи права на захист і відшкодування збитків", – наголосив Демедюк, додавши, що для легалізації та врегулювання криптовалютних технологій в Україні кіберполіція готова до співпраці з усіма зацікавленими відомствами та організаціями.

Раніше повідомлялося, що депутати, НБУ та Мінфін мають визначити правовий статус Bitcoin в Україні.

Нагадаємо, народні депутати запропонували Верховній Раді легалізувати оборот біткоіну та інших криптовалют в Україні, зареєструвавши в Раді 6 жовтня  законопроект №7183.

Нацкомісія з цінних паперів виступила проти жорсткого регулювання криптовалют.

Рекомендуємо почитати: Голова Кіберполіції: "Ваш син у поліції" приносить шахраям на "зоні" мільйон гривень на добу

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: