"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індекс Dow Jones показав найшвидше зростання за 120 років

Середа, 17 січня 2018, 15:50
 

Індекс Dow Jones поставив черговий історичний рекорд, пробивши позначку 26 000 пунктів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Американський ринок вперше в історії додав 1000 пунктів всього за тиждень.

На те, щоб набрати чергову тисячу, індексу найбільших американських компаній треба було всього 7 торгових сесій - це найшвидший результат у його 120-річній історії.

Реклама:

Інвестори називають зростання ненормальним і продовжують гадати, коли почнеться відскок. Вони бояться, що корекція може виявитися такою ж швидкою.

У 2017 році індекс Dow Jones додав 28%, всього за два тижні 2018 року - ще 5%.

Повідомляється, що причина зростання на початку 2018 року - хороші результати звітності американських компаній за четвертий квартал.

Другий, більш довгостроковий фактор - зниження з 1 січня корпоративного податку на прибуток в США з 35% до 21% в рамках податкової реформи Дональда Трампа.

Більшість інвестбанків вважають, що весь 2018 рік фондовий ринок закінчить в плюсі. Але стрімке зростання початку 2018 року викликає у керівників побоювання.

Президент інвестиційної компанії Yardeni Research Ед Йардені вважає, що ринок росте на емоційних діях інвесторів, які побоюються втратити ралі, а не на фундаментальних показниках - і це загрожує подальшою різкою корекцією.

Індекс Доу-Джонса - найстаріший з існуючих американських ринкових індексів. Він був створений для відстеження розвитку промислової складової американських фондових ринків.

Індекс охоплює 30 найбільших компаній США. Серед них - Apple, Boeing, Coca-Cola, General Electric, Intel, JP Morgan Chase, McDonald's, Microsoft, Nike, Visa.

Раніше повідомлялося, що після дуже успішного 2017 року на фондовому ринку настав найкращий післяноворічний тиждень з 2006 року.

Рекомендуємо почитати: Апокаліптичні передбачення: чого Україні боятися у 2018 році

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: