Хомутиннік розповів, навіщо купляє акції "Кернела"

Середа, 17 січня 2018, 12:18
 

Інвестиційний фонд Cascade Investment Fund скуповує акції "Кернела" через недооціненість компанії у аграрному секторі.

Про це розповів бенефеціар Cascade Investment Fund, народний депутат, співголова парламентської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік в інтерв'ю AgroPolit.com.

"Фонд почав скуповувати акції "Кернел" ще 5 років тому. Не можна купити якийсь пакет за день, тиждень, місяць і навіть за рік, тому що обсяги на біржі обмежені. Це частина стратегії інвестиційного фонду", - сказав Хомутиннік.

"Чому "Кернел"? Це публічна компанія, розташована на Варшавській біржі. Я вважаю, що це найкраща диверсифікована компанія в аграрному секторі і вона, безумовно, недооцінена", - пояснив нардеп.

Реклама:

Прямої відповіді на питання про те, яка частка акцій "Кернел" зараз належить підконтрольному йому інвестфонду, Віталій Хомутинник не дав.

"Я не володію цією інформацією, тому що особисто (як фізична особа) нічого не купую. В іншому випадку вони були б відображені в моїй електронній декларації. Але інвестиційний фонд, до якого я маю відношення як бенефіціар, купує акції не тільки "Кернел", а й різних компаній. Але скільки там у нього на балансі акцій, і що продається і купується - не володію цією інформацією, тому що не маю операційного стосунку до інвестиційного фонду", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що компанія Cascade Investment Fund збільшила частку акцій в Kernel Holding S.A до 6,59%.

Андрій Веревський через Namsen LTD володіє 39,47% акцій "Кернела", інша частина перебуває у вільному обігу.

"Кернел" - найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії.

Нагадаємо, 7 грудня парламент ухвалив зміни до Податкового кодексу, якими відшкодування ПДВ на експорт сої, соняшнику і ріпаку було скасовано на постійній основі.

Пізніше Рада лише тимчасово обмежила відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів з 1 вересня 2018 року, ріпаку - з січня 2020 року. По насінню соняшнику відшкодування ПДВ при експорті залишається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: