Ринок криптовалют обвалюється, біткоїн дешевшає на 14%

Вівторок, 16 січня 2018, 12:52
 

Глобальний ринок криптовалют сильно падає, біткоїн подешевшав більш ніж на 13% на тлі новин про посилення контролю над ринком у Китаї та Південній Кореї.

Про це свідчать дані порталу CoinMarketCap.

Станом на 12:30 за київським часом біткоїн подешевшав на 13,6%, до 11,9 тисячі доларів.

На біржі Bitfinex криптовалюта при цьому знижувалася в ціні на 12,6%, до 11,89 тисячі доларів, на GDAX - на 10,51%, до 12,17 тисячі.

Реклама:

За даними порталу Coindesk, біткоїн дешевшав на 11,67%, до 12 тисяч. В ході торгів ранку біткоїн дешевшав на 3-4%, потім прискорив падіння до більш ніж 13%.

Альтернативні криптовалюти також прискорили зниження - Ethereum дешевшав на 21,23%, до 1,04 тисячі доларів, Ripple - на 26,47%, до 1,34 долара, Bitcoin Cash - на 20,79%, до 1,9 тисячі доларів, згідно з даними CoinMarketCap.

Капіталізація ринку криптовалют, за даними сервісу, становить на даний момент 568,9 мільярда доларів, тоді як вранці вона оцінювалася в 650,8 мільярда (зниження майже на 13%).

Агентство Блумберг 15 січня повідомило про те, що влада Китаю заблокує платформи для торгівлі криптовалютами.

За словами джерел, знайомих з ситуацією, заходи торкнуться онлайн-платформ і мобільних додатків.

У минулому році влада країни вирішила закрити криптовалютні біржі, що знаходяться в юрисдикції країни, тепер же Китай має намір "заблокувати доступ до місцевих і офшорних платформ, які дозволяють вести централізовану торгівлю".

Крім цього, раніше ЗМІ з посиланням на міністра юстиції Південної Кореї Пак Сан Гі повідомили про підготовку законопроекту, який передбачає заборону торгівлі криптовалютами в країні.

Потім мінфін офіційно спростував можливість заборони, проте в понеділок, знову посилаючись на міністерство юстиції, південнокорейське агентство Yonhap заявило, що влада країни все ж має намір обмежити торгівлю криптовалютою.

Більш того, в понеділок директор центробанку Німеччини Йоахім Вюрмелінг заявив, що регулювання криптовалют має здійснюватися в глобальному масштабі.

На його думку, це пов'язано з тим, що національні або регіональні правила буде складно реалізувати в безмежному віртуальному співтоваристві.

Нагадаємо, 13 січня число добутих монет криптовалюти біткоїн становило 16,8 мільйона - це рівно 80% від загального обсягу.

Рекомендуємо почитати: Криптовалютна лихоманка: мильна бульбашка чи гроші майбутнього

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: