"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нардеп не полишає надії купити "дочку" російського банку

П'ятниця, 12 січня 2018, 17:05
 
Максим Микитась

Антимонопольний комітет розглядає можливість покупки депутатом Верховної Ради Максимом Микитасем 25% акцій Промінвестбанку.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

"Розпочато розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання фізичною особою - громадянином України Микитасем Максимом Вікторовичем - акцій ВАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", що забезпечує досягнення 25% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем Нацбанку України 28 липня 2017 року вирішив відмовити в узгодженні придбання істотної участі в Промінвестбанку Микитасю і засновнику MosCityGroup Павлу Фуксу.

Реклама:

Нацбанк відзначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.

В кінці минулого року заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що зазначені особи більше не можуть подавати документи на узгодження угоди.

НБУ в грудні 2017 року повернув власнику і президенту групи DCH Олександру Ярославському на доопрацювання пакет документів для узгодження опосередкованого отримання істотної участі в Промінвестбанку в зв'язку з його некомплектністю.

Інформація про те, що Ярославський подав у НБУ пакет документів на узгодження покупки Промінвестбанку, з'явилася в середині грудня 2017 року.

У той же час голова ВЕБа Сергій Горьков заявив, що Внєшекономбанк в даний час не веде переговори про продаж Промінвестбанку Ярославському і не давав згоди на подачу їм документів в НБУ.

Микитась - народний депутат України VIII скликання, з червня 2010 по серпень 2016 року - президент Української Державної будівельної корпорації "Укрбуд", екс-депутат Київради.

Корпорація "Укрбуд" будує більше 20 житлових комплексів і не раз опинялася в епіцентрі сканадалів.

В першу чергу - ЖК "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці, де час від часу активізується протистояння між активістами і забудовником.

Промінвестбанк заснований у 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк займав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн.) серед 88 банків, що діяли в країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: