"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Криптовалюти можуть частково замінити гроші - Goldman Sachs

Четвер, 11 січня 2018, 15:55

Криптовалюти можуть стати формою реальних грошей в країнах, що розвиваються.

Так вважають аналітики Goldman Sachs Group, передає Bloomberg.

На їхню думку, біткоїн може бути корисний в регіонах, де уряди накладають суворі правила використання традиційних валют з інших країн.

"В останні десятиліття американський долар служив добре. Однак для тих країн і сегментів фінансової системи, де традиційні грошові послуги недостатньо розвинені, криптовалюти можуть стати "життєздатною альтернативою", - відзначають аналітики Goldman Sachs Зак Пандл і Чарльз Хіммельберг.

Реклама:

Однак, якщо криптовалюти отримають широке розповсюдження, інвесторам не варто розраховувати на астрономічні доходи, подібні до тих, які недавно привернули безпрецедентну увагу до цього ринку.

 "Наша робоча гіпотеза полягає в тому, що довгострокові доходи від криптовалют повинні зрівнятися (або бути трохи нижче) з ростом світового реального обсягу виробництва - показником з темпами зростання в кілька відсотків", - йдеться в звіті.

"Таким чином, криптовалюту слід розглядати як актив з низькою/нульовий прибутковістю або захисний актив, подібній золоту або деяким іншим металам", - зазначається там. 

Рекомендуємо почитати: Криптовалютна лихоманка: мильна бульбашка чи гроші майбутнього

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!