Рада віддала Нацкомісію з тарифів в управління Порошенку

Четвер, 7 грудня 2017, 18:18

Верховна Рада внесла зміни в закон "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг", надавши президенту повноваження тимчасово призначати членів комісії на вакантні посади.

За відповідний законопроект №7342-1 в цілому проголосували 233 народних депутата.

Законопроект №7342-1 авторства депутатів Олександра Домбровського (БПП), Михайла Бондаря ("Народний фронт") і Юлія Іоффе ("Опозиційного блоку") передбачає, що таким чином президент зможе комплектувати НКРЕКП на термін не більше трьох місяців.

Згідно з текстом законопроекту, пропонується надати президенту право тимчасово призначити членів НКРЕКП на всі вакантні посади.

Реклама:

"До призначення нового складу (нових членів) регулятора відповідно до статті 8 цього закону і в разі неправомірності регулятора, президент України призначає членів регулятора в кількості, яка дорівнює кількості вакантних посад, до моменту призначення членів регулятора, обраних за результатами відкритого конкурсного відбору, але не більше, ніж на три місяці", - сказано в документі.

Згідно з проектом, закон вступить в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Як повідомлялося, в кінці листопада НКРЕКП втратила кворум внаслідок звільнення одного з членів регулятора. Разом з тим номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП була сформована зі значним запізненням і недавно приступила до роботи.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: