"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Китаї планують зробити офіційну систему електронної ідентифікації на базі месенджера WeChat

Четвер, 28 грудня 2017, 13:45

Популярний додаток для обміну текстовими і голосовими повідомленнями WeChat може почати використовуватися в якості офіційної електронної системи персональної ідентифікації.

Про це повідомляє Itc.ua.

Відзначається, що пілотний проект вже запущений в Гуанчжоу.

Реклама:

В рамках пілотної програми, запущеної в понеділок, пропонуються віртуальні ID-карти, які можуть виконувати ті ж функції, що і традиційні державні посвідчення особи. Вони оформляються через облікові записи зареєстрованих користувачів WeChat.

Програма WeChat ID була спільно розроблена командою Tencent WeChat і дослідницьким інститутом Міністерства громадської безпеки за підтримки банків і урядових установ.

Очікується, що проект допоможе боротися з крадіжкою ідентифікаційної інформації в інтернеті, оскільки технологія розпізнавання осіб використовується для перевірки заявників до того, як їх віртуальні посвідчення особи будуть схвалені. Власники карт WeChat ID зможуть скористатися електронними посвідченнями для реєстрації в готелях і оформлення заявок на державні послуги. При цьому не потрібно пред'являти традиційні документи, що підтверджують особу.

Якщо пілотна програма по впровадженню WeChat ID виявиться успішною, то в січні наступного року така система електронної ідентифікації може почати впроваджуватися по всій країні.

Нагадаємо, Київстар розпочав підключення абонентів до сервісу Mobile ID, який надає можливість електронної ідентифікації особистості для отримання електронних послуг.

Читайте також: Україна запустила Mobile ID: мобільний телефон став ключем доступу до держпослуг. Як це працює?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: