WOG та ОККО підозрюються у ще одній змові

Середа, 27 грудня 2017, 14:20
 

Антимонопольний комітет визнав компанії "Надія", WOG і ОККО відповідачами у справі про узгоджені антиконкурентні дії на ринку скрапленого газу в кінці літа 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

"26 грудня 2017 року притягнуто в якості відповідачів сім юридичних осіб, що входять до групи "Надія", три юридичні особи, що входять до групи WOG, і дві юридичні особи, що входять до групи ОККО", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ відзначили, що при розгляді справи було проведено 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на газовому ринку.

Реклама:

Крім того, були спрямовані вимоги про надання інформації до 72 суб'єктів господарювання та органам влади, консалтинговим агентствам і торговим біржам.

Тим часом, в антимонопольному відомстві підкреслили, що оскільки інформація від учасників ринку ЗВГ ще продовжує надходити, і її аналіз триває - перелік відповідачів може бути розширено.

Крім того, АМКУ виявив факти одночасного і односпрямованого підвищення цін в мережах ОККО і WOG і на паливо.

Бренд ОККО належить ПАТ "Концерн Галнафтогаз" бізнесмена Віталія Антонова.

WOG входить до групи "Континіум" партнерів покійного нардепа Ігоря Єремеєва, серед яких Степан Івахів – нардеп з опозиційної депутатської групи "Воля народу".

Нагадаємо, українські ціни на скраплений газ в серпні 2017 року поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць альтернатива бензину - скраплений газ - подорожчав на заправках в півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Ситуацією зацікавився уряд. 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з представниками галузевих асоціацій та компаній-операторів ринку скрапленого газу, на якому обговорювалися причини різкого зростання цін на автогаз.

В цей же день АМКУ оголосив про початок розслідування. 30 серпня ситуацію прокоментував президент Петро Порошенко, висловивши впевненість, що в другій половині вересня роздрібні ціни на газ повернуться на колишній докризовий рівень.

За період з 1 по 4 вересня роздрібні ціни на скраплений газ в мережах українських АЗС продовжували знижуватися.

Читайте також: Ціни на автогаз б'ють рекорди: чому і що буде далі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: