"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Ізраїлі може з'явиться власна криптовалюта — електронний шекель

Неділя, 24 грудня 2017, 16:55

Міністерство фінансів Ізраїлю розглядає можливість введення в обіг власної криптовалюти — електронного шекеля в рамках плану по скороченню обсягу готівки в економіці і боротьби з операціями на "чорному ринку".

Про це повідомляє ПРАЙМ з посиланням на газету "Гаарец".

Відзначається, що Ізраїль не перша країна, в якій виникла ідея випустити електронний аналог національної валюти. У вересні центральний банк Швеції опублікував документ, в якому містився аналіз можливості створення електронної крони "e-krona".

Однак, як пише газета, ізраїльська і шведська електронні валюти не стануть повним аналогом криптовалюти біткоїн "зашифрованої, децентралізованої валюти, яку не випускає жоден уряд і яка не має чіткого вартісного еквівалента".

Реклама:

"У випадку зі Швецією або Ізраїлем криптовалюта буде еквівалентна за вартістю існуючої національної валюти ... Електронна версія не буде ставити перед собою мету змінити грошову систему країни",  зазначає видання.

Передбачається, що електронний шекель стане альтернативою готівці. Транзакції з електронними шекелями будуть здійснюватися безпосередньо між споживачами без посередництва банків.

Рекомендуємо почитати: Криптовалютна лихоманка: мильна бульбашка чи гроші майбутнього

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: