"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україну зайшли 2 мільярди доларів іноземних інвестицій - МЕРТ

Субота, 23 грудня 2017, 10:55

Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило підсумки діяльності у 2017 році.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЕРТ

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів акцентував на переведенні стратегічного планування на трирічний план – до 2020 року.

За даними МЕРТ за січень – вересень поточного року відбулося зростання валового внутрішнього продукту на 2,3%, експорту товарів і послуг – на 18,5%, зростання капітальних інвестицій (за січень - жовтень) – на 20,7%.

Реклама:
 

Приріст прямих іноземних інвестицій становив 2,07 млрд доларів (з яких 22% становили операції з переоформлення боргу в статутний капітал), зростання реальної заробітної плати – на 18,9%.

Обсяг реалізованої промислової продукції за 9 місяців 2017 року зріс на 25% (порівняно із аналогічним періодом минулого року).

У 2017 році введено в дію Угоду про вільну торгівлю з Канадою, "перезавантажено" відносини з Китаєм,  планується виділити під проекти для України близько 7 мільярдів доларів.

Повідомляється, що цього року 112 українських компаній відкрили 9 нових ринків світу.

 

Згідно даним МЕРТ за рік (з грудня 2016 по грудень 2017 року) у сфері публічних закупівель також відбулося зростання, зокрема кількість замовників зросла на 155%; кількість продавців – на 228%, а кількість процедур збільшилася на 341%.

В мінекономіки стверджують, що "завдяки системі ProZorro держава заробила  4,5 млрд грн".

"Не зважаючи на заяви деяких політиків, понад 99% учасників та переможців у публічних закупівлях сьогодні – українські компанії, тоді як іноземні становлять менше 1%", – відзначив Кубів.

 

Було залучено фінансової технічної допомоги від ООН на 2018–2022 роки у розмірі 675 млн доларів, від ЄС на 2018–2023 роки – 175 млн доларів, від США – 53,7 млн доларів.

 

"Пріоритетом роботи команди міністерства у 2017 році стала підтримка українського виробника: на внутрішньому та зовнішніх ринках", – наголосив міністр.

Серед важливих досягнень 2017 року у міністерстві вважають розробку нового закону "Про концесії", ухвалення якого у наступному році може сприяти залученню інвестицій у масштабні інфраструктурні проекти в усіх регіонах України.

Водночас МЕРТ на 2018 рік визначає для себе такі пріоритети, як структурна перебудова оборонно-промислового комплексу, розвиток системи підтримки малого і середнього бізнесу, розвиток системи ProZorro та ProZorro.Продажі (в т.ч. запуск малої приватизації), системи держпідтримки та просування експорту.

 

Рекомендуємо почитати: Максим Нефьодов: Усі думають, що ми тут як масонська ложа — все вирішуємо колективно

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: