Боголюбов вимагає повернути йому гроші, втрачені в Приватбанку

Середа, 8 листопада 2017, 17:33

Колишній співвласник Приватбанку Геннадій Боголюбов вимагає від уряду України повернення втрачених коштів в банку.

Про це йдеться в його листі до уряду від 6 листопада, текст якого мають у своєму розпорядженні "Українські новини".

Боголюбов 6 листопада направив уряду України листа з вимогою компенсації за "незаконну експропріацію" його частки і коштів в Приватбанку.

Він не повідомляє загальну суму претензій, при цьому уточнює, що в разі відмови він як громадянин Великобританії звернеться до незалежного третейського суду.

Реклама:

Бізнесмен посилається на двосторонній інвестиційний договір між Сполученим Королівством та Україною, спрямований на захист іноземних інвесторів в Україні.

На його думку, Україна вела успішну скоординовану медіа - кампанію для дестабілізації ситуації з Приватбанком, після чого послідувала його націоналізація.

Як повідомлялося, Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро.

Раніше інший співвласник Приватбанку Ігор Коломойський також подавав позови до суду на Національний банк, Фонд гарантування вкладів, Кабінет міністрів, Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, Міністерство фінансів і Приватбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: