Активи телеком-оператора "Воля" в Криму купив житель Москви - ЗМІ

Понеділок, 11 грудня 2017, 17:18
 

Компанія "Телесистеми", яка до окупації півострова Росією була підрозділом групи компаній "Волі" в Криму, змінила своїх власників.

Про це повідомили деякі кримські видання, передає Liga.net.

За їхньою версією, тепер один з найбільших на півострові провайдерів кабельного ТБ і інтернету став належати росіянам.

Як йдеться в їхньому повідомленні, кіпрська компанія Aquorn Holding LTD, що належить кіпрській Volia LTD, продала 100% акцій компанії ТС громадянам РФ.

Реклама:

Aquorn Holding LTD, як писало видання Ain.ua в червні цього року, є дочірньою структурою ще однієї кіпрської компанії Volia LTD. Вона ж паралельно є власником української Волі.

Після угоди з Aquorn Holding LTD 80% акцій належить москвичеві Євгену Попову, ще 20% - Юлію Бойко.

Кримська преса пише, що угода оцінюється в 1,5 млрд рублів, а абонентська база компанії на півострові становить близько 100 тисяч абонентів.

Відразу кілька співрозмовників на телеком-ринку підтвердили, що угода дійсно відбулася. І Aquorn Holding LTD більше не є власником "Телесистем".

Але яка опублікована в кримських ЗМІ суму угоди вони не підтверджують.

"Цей процес тривав, починаючи з минулого року", - говорить один зі співрозмовників.

За його словами, угода затяглася, так як, згідно з санкціями ЄС, корпоративні права та нерухомість на півострові можна продавати тільки після узгодження з уповноваженими органами країни ЄС (тобто Кіпру).

"Причому, це різні органи. Для нерухомості і для корпоративних прав", - зазначив співрозмовник.

Також, за словами співрозмовника, після закриття угоди в грудні, покупець з Москви оформив на себе всі 100% компанії.

"Воля" обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету в 34 містах України. У тому числі інтернет-доступом користуються 670 тисяч (компанія входить в ТОП-3 українських інтернет-провайдерів).

Основні акціонери - фонди Providence Equity Partners (34,92%), Sigma Bleyzer (15,3%), ЄБРР (11,7%). За останні кілька років компанія, за її заявами, інвестувала 700 млн грн в модернізацію мережі, 500 млн грн - в контент, 200 млн грн - у абонентське обладнання.

Найбільший акціонер Providence Equity Partners вирішив вийти зі складу акціонерів "Волі" до кінця року.

Першим потенційним покупцем спочатку називався фонд інвесторів за участю екс-голови адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Пізніше мобільний оператор lifecell зацікавився придбанням найбільшого в країні провайдера кабельного телебачення "Воля".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: