Ложкін планує створити великий телеком-холдинг - ЗМІ

Четвер, 19 жовтня 2017, 10:28

Екс-глава Адміністрації президента і колишній власник медіа-холдингу УМХ Борис Ложкін може створити великий телеком-холдинг, купивши провайдера кабельного ТБ і інтернету компанію Воля і менших гравців.

Про це пише LIGA.net.

Як наголошується, один з найбільших в світі венчурних фондів у сфері медіа, телекомунікацій та IT Providence Equity Partners вирішив вийти зі складу акціонерів Волі.

Покупцем Волі, за інформацією джерел видання, може виступити структура, за якою стоять Ложкін і колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Реклама:

Як стверджують співрозмовники редакції, Ложкін зацікавлений в купівлі всіх 100% компанії. А у Providence близько 35%. Тому інші акціонери отримали пропозиції щодо продажу їх пакетів.

"Ложкін має ексклюзив до 22 жовтня на покупку. Він повинен назвати ціну відповідно до оферти - від 100 до 150 млн доларів (за всю компанію - ред.)", - стверджує один зі співрозмовників.

У Ложкіна відмовилися від коментарів. Пивоварський відповів на питання про потенційну угоду з Волею минулого місяця. "Я роблю аналіз різних сфер бізнесу, але поки що ми нічого не готові купувати. Зустрічаюся з багатьма. Дуже багатьма", - говорив він. Але будь-які переговори з Волею спростовував.

Представники телеком-ринку на правах анонімності розповідають, що вони обізнані і про переговори Ложкіна/Пивоварського з власниками ще ряду інтернет-провайдерів про потенційні поглинання. Переговори почалися ще влітку.

За даними видання, Ложкін в підсумку може створити пул з таких провайдерів як Воля, а також Фрегат, Тріолан, Фрінет, Тенет (найбільша одеська мережа).

Представник Тріолану каже, що нічого не чув про переговори, представник Фрегату залишив питання редакції без будь-яких коментарів. При цьому від деяких операторів була відповідь наступного характеру: "почекайте трохи, і ми все оголосимо".

В учасників телеком-ринку викликає питання і ціна, за яку Воля може дістатися новому власникові. За оцінками декількох з них, такий актив зараз повинен коштувати не менше 200 млн доларів, з огляду на те, що у провайдера зараз близько 2 млн абонентів, за кожного з якого можна "виручити" приблизно по 100 доларів.

Але співрозмовник, близький до Ложкіна, називає інші суми: "100-150 млн доларів - це занадто багато за такий актив. Схоже, провайдер просто набиває собі ціну", - говорить джерело.

Тому цілком можливо, що сторони не домовляться. "Але в будь-якому випадку, все вирішиться до кінця року", - зазначає співрозмовник.

Створивши пул з п'яти згаданих телеком-активів, новий власник може конкурувати за розміром абонентської бази інтернет-доступу з нинішнім лідером ринку Укртелекомом, який обслуговує близько 1,5 млн абонентів і стати найбільшим кабельним оператором країни.

Як відомо, в червні цього року стало відомо, що Ложкін і Пивоварський створили інвестиційну компанію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: