Омелян розповів, коли в Україні з'являться вживані німецькі потяги

Четвер, 9 листопада 2017, 20:46

Вживані німецькі регіональні дизельні потяги можуть з'явитися в Україні наприкінці наступного року в разі можливості переобладнати їх для експлуатації на українській залізниці.

Про це в коментарі УНІАН повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Із учорашнього дня в Німеччині перебуває група фахівців "Укрзалізниця" та Мінінфраструктури. Вони вже вивчили низку дизельних поїздів, які були запропоновані німецькою стороною. За якістю питань немає - воно вище, ніж в Україні", - заявив міністр.

"Щодо переобладнання, то це теж не проблема. Остаточне рішення ми приймемо після ознайомлення з документацією. Якщо ми зможемо це зробити (переобладнати під українські стандарти – Ред.), то в кінці наступного року українці зможуть порівняти німецький комфорт", - сказав він.

Реклама:

Омелян зазначив, що німецькі поїзди знаходяться в хорошому технічному стані, але залишається відкритим питання - чи передасть німецька сторона поїзда Україні безкоштовно.

"Дискусія про платну передачу чи ні - ще попереду. Для нас було важливо зрозуміти, чи відповідає технічний стан для експлуатації в Україні. Відповідь – безумовно так", - сказав він.

"Ми повинні зрозуміти наскільки складно буде переобладнати поїзда для експлуатації в Україні. З того що ми бачимо - це реально зробити. Залишається питання: чи буде це безкоштовно чи ні", - додав міністр.

Раніше Омелян заявляв, що німецька залізнична компанія - найбільший залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn готова розглянути можливість передачі Україні за залишковою вартістю 100 старих регіональних дизельних поїздів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!