Золотовалютні резерви України досягли 19 мільярдів доларів

Четвер, 30 листопада 2017, 12:10
 

Обсяг міжнародних резервів України на 30 листопада зріс до 19 мільярдів доларів завдяки успішному розміщенню Міністерством фінансів валютних ОВДП.

Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурій, передає "Інтерфакс-Україна".

Чурій уточнив, що на відміну від попереднього аукціону з продажу валютних ОВДП в даному випадку мова йде про нові вкладення, а не про реінвестування коштів від погашення облігацій.

"У банків є надлишки валютної ліквідності", - додав він.

Реклама:

Заступник голови НБУ нагадав, що вільна валютна ліквідність українських банків перевищила 4 млрд доларів, що створює для Мінфіну умови для дешевого розміщення ОВДП.

Чурій додав, що в другій половині грудня Мінфін має ролловер за раніше випущеними валютним ОВДП.

"Цілком можливо, що Мінфіну вдасться ще залучити (валютні кошти - ред)", - сказав заступник голови НБУ.

Як повідомлялося, міжнародні резерви України в жовтні 2017 року зросли на 98 млн доларів, або на 0,53%, і станом на 1 листопада становили в еквіваленті 18,736 млрд доларів.

Нагадаємо, у вересні цього року Україна повернулася на міжнародні ринки капіталу після реструктуризації комерційного боргу в 2015 році.

Україна розмістила свій перший випуск євробондів на суму 3 мільярди доларів.

Очікується, що профіцит зведеного платіжного балансу у 2017-2018 роках разом з чистим надходженням коштів від МВФ за програмою EFF дозволить збільшити міжнародні резерви до 22,2 млрд доларів на кінець 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: