"Новій Пошті" не подобається, що "Укрпошта" не платить за оренду

Середа, 29 листопада 2017, 16:43
 

"Нова пошта" надала Антимонопольному комітету інформацію, що її основний конкурент, "Укрпошта", ймовірно, отримує шкідливу для конкуренції державну допомогу.

Про це йдеться у статті на Економічній правді.

За законом "Про державну підтримку засобів масової інформації", підприємства зв'язку, що розповсюджують державні та комунальні видання, користуються такими ж тарифами на оренду, як і бюджетні організації.

"Укрпошти" ця норма теж стосується. Методика розрахунку плати за оренду нерухомості бюджетними організаціями визначає її символічний розмір — 1 грн.

Реклама:

Реакція "Нової пошти" на такі преференції лаконічна: вони шкодять конкуренції.

"Оренда — одна із суттєвих складових витрат будь-якої поштово-логістичної компанії. Витрати на оренду, безумовно, впливають на собівартість і вартість послуги для клієнта. "Укрпошта" та приватні оператори поштового зв'язку перебувають у нерівних конкурентних умовах", — зазначила у розмові з ЕП директор з правових питань "Нова пошта-центр" Інна Хомич.

"Укрпошта" — підприємство з державним акціонерним капіталом, яке володіє одним з найбільших портфелів нерухомості в державі — 1,6 млн кв м.

Для власних потреб, вказано у листі до АМКУ, "Укрпошта" орендує 376,2 тис кв м нерухомості, з них 56,9% — за пільговою ставкою 1 грн на рік.

На підприємстві зазначають, що навіть з пільгами на оренду утримання цієї нерухомості — недешева справа.

"Нерухомість зношена на 80% і потребує ремонту. Загальні затрати на утримання портфеля нерухомості у 2016 році становили близько 320 млн грн. У 2017 році через зростання орендної плати і цін на енергоносії, сплату податку на нерухомість витрати на утримання приміщень перевищать 400 млн грн. Зокрема, витрати на оренду становитимуть 65 млн грн", — відповіли ЕП в "Укрпошті".

Детальніше читайте у статті: Війна пошт. Чому "Нова пошта" пішла на "Укрпошту"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: