У Мінінфраструктури хочуть з'єднати 13 портів бетонною дорогою

Четвер, 23 листопада 2017, 14:50

У Міністерстві інфраструктури висловлюються за те, щоб з'єднати бетонною дорогою 13 морських портів країни - від Рені до Маріуполя.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань в інтерв'ю виданню "Дело".

"На мою думку, бетонна дорога повинна з'єднати всі діючі в Україні 13 портів від Рені до Маріуполя", - зазначив заступник міністра.

 

Довгань нагадав, що зараз в міністерстві обговорюється проект будівництва бетонної дороги Одеса-Миколаїв-Херсон.

Реклама:

"Ми вже почали готувати проекти: це бетонна дорога першої категорії, яка з'єднає порти Великої Одеси - Чорноморськ-Одеса-Южний-Миколаївський порт і Херсонський порт. Це близько 150 км, чотири смуги і відсутність обмежень по вазі фур. Власне, це ідеальне рішення питання логістики в портах", - повідомив він.

За його словами, на будівництво бетонної дороги між Одесою і Херсоном необхідно близько 150-200 млн доларів.

Цю суму планується залучити шляхом позики у Ексімбанку Китаю. Будівництво цієї магістралі має розпочатися у 2018 році і триватиме близько півтора року.

"Думаю, що з 2018 року МІУ запустить будівництво бетонної дороги, яка з'єднає порти", - заявив Довгань.

Також заступник міністра зазначив, що бетонні дороги в 1,5 рази дорожче асфальтних. До того ж, в Україні дуже мало підрядників, які можуть їх будувати.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Як повідомлялося, державне агентство автомобільних доріг завдяки системі електроних торгів ProZorro заощадило на державних закупівлях 2,5 мільярда гривень.

У проекті держбюджету на 2018 рік 44 млрд гривень закладено на ремонт доріг (з них 32,6 млрд гривень - бюджет Державного дорожнього фонду).

Рекомендуємо почитати: Славомір Новак: не бачу нічого поганого у тому, що політики піаряться на дорогах

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: