"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аваков квапить Раду з врегулюванням проблеми автівок на єврономерах

П'ятниця, 17 листопада 2017, 16:30
 

Міністр внутрішніх справ вважає за необхідне забезпечити швидке врегулювання проблеми з автомобілями з європейською реєстрацією, які тривалий час знаходяться в Україні.

Про це Арсен Аваков заявив в ефірі одного з телеканалів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що це питання потребує негайного врегулювання і вирішувати його треба не в бік жорсткої фіскальної ситуації, але і не в сторону "завозьте весь мотлох, який є", - сказав він.

"Повинна мати місце серединка, тут повинна бути воля: хтось повинен непопулярно сказати "ні", а хтось повинен знайти баланс і цей хтось сидить в парламенті", - заявив Аваков.

Реклама:

"Це і є мірило: коли фіскали тиснуть з одного боку, а виборець, громадськість, люди, активісти тиснуть з іншого боку! Тоді ми знайдемо баланс. А просто один одного знищувати - це неправильно", - додав Аваков.

Голова МВС висловив переконання в неприпустимості того, що "у воюючій країні не можна зупиняти машину на іноземних номерах з незрозумілим власником за кермом".

"Як міністр внутрішніх справ я повинен забезпечити функцію безпеки, тому я і кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але разом з вами я виступаю за те, щоб права не порушувалися", - сказав Аваков.

Міністр навів приклад, що недавно в одному з великих обласних центрів "один афроамериканець на автомобілі на латвійських номерах скоїв наїзд, кинув машину і втік".

За словами Авакова, ніякої інформації про автомобіль немає: ні на кого він записаний, ні хто ним керував.

"Це теж система безпеки. У цьому контексті, чим менше буде машин з іноземною реєстрацією "на постоянку" їздити тут, тим безпечніше для нас", - заявив голова МВС.

Як повідомлялося, народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, 6 вересня власники автомобілів із європейськими номерами перекрили рух транспорту поблизу Верховної Ради. Мітингувальники вимагали змінити законодавство таким чином, щоб уможливити реєстрацію своїх автомобілів в Україні за прийнятною для громадян України ціною.

Як відомо, раніше ДФС повідомляла, що у 2017 році в Україну ввезли 164 707 авто з іноземною реєстрацією.

У ДФС повідомили, що понад 63,9 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацію знаходяться на території України незаконно.

Рекомендуємо почитати: 420 тисяч за єврономер: чи будуть штрафувати усіх "бляхарів"

Читайте також: Повстання машин: чим завершився перший протест "бляхарів" і що далі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: