В МІУ розповіли, на яких трасах почнуть заміняти асфальт на цементобетон

П'ятниця, 17 листопада 2017, 10:35
 

Міністерство інфраструктури запланувало на 2018 рік почати три проекти реконструкції 232 кілометрів доріг, які передбачають цементобетонне покриття.

Про це, як передає "Інтерфакс-Україна", йшлося на засіданні транспортного комітету Верховної Ради.

Загальна вартість робіт становитиме приблизно 8 млрд гривень.

Перший проект - реконструкція Північного обходу Житомира по трасі М-06 Київ-Чоп (22,3 км).

Реклама:

"Планується підвищення категорії дороги (розширення дороги з двох до чотирьох смуг, розрахункова інтенсивність руху - 14 тис. авто). Землевідведення вже зроблені", - повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень МІУ Віктор Сасін.

За словами представника "Укравтодору" Андрія Чабановського, вартість реконструкції становитиме 1 млрд гривень. Проект фінансується за рахунок кредиту ЄБРР.

Крім того, інвестиційний проект реконструкції дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка передбачає розширення дороги з двох до чотирьох смуг, а також виконання покриття в цементобетоні (137 км), повідомив Сасін.

Вартість проекту, за даними "Укравтодору", становить 5,4 млрд гривень.

Також на автотрасі Н-11 Кропивницький-Миколаїв передбачається проведення капітального ремонту дороги в межах Миколаївської області (73 км), додав Чабановський.

Покриття дороги, згідно з підготовленим проектом - цементобетон. Вартість проекту - 1,6 млрд гривень, початок робіт у 2018 році.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Нагадаємо також, що в уряді продовжують вивчення ідеї про будівництво бетонних доріг в районі українських портів, де дорожнє полотно піддається прискореному зносу в результаті проїзду великовантажних машин.

Як повідомлялося, державне агентство автомобільних доріг завдяки системі електроних торгів ProZorro заощадило на державних закупівлях 2,5 мільярда гривень.

У проекті держбюджету на 2018 рік 44 млрд гривень закладено на ремонт доріг (з них 32,6 млрд гривень - бюджет Державного дорожнього фонду).

Рекомендуємо почитати: Славомір Новак: не бачу нічого поганого у тому, що політики піаряться на дорогах

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: