"Касперський" відкриє вихідний код своїх програм

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:14

"Лабораторія Касперського" має намір надати вихідний код своїх продуктів для аналізу незалежним експертам.

Про це повідомляють "Ведомости".

Компанія запустила глобальну ініціативу щодо інформаційної відкритості (Global Transparency Initiative), яка націлена на залучення експертів з кібербезпеки в перевірку цілісності і надійності продуктів, внутрішніх процесів і бізнес-операцій компанії.

На початковому етапі передбачений незалежний аналіз вихідного коду з наступним аналогічним аналізом програмних оновлень і правил розпізнавання загроз. Також передбачено відкриття трьох центрів прозорості по всьому світу для вирішення питань в сфері кібербезпеки спільно з клієнтами, партнерами і державними органами, зазначила компанія.

Реклама:

Як відомо, "Лабораторія Касперського" виробляє антивірусне програмне забезпечення. У Сполучених Штатах Америки цю компанію підозрюють у зв’язках із російською владою та спецслужбами – вона це заперечує.

У червні 2017 року комітет Сенату США зі збройних сил запропонував заборонити використання продукції "Лабортаорії Касперського" в американських оборонних структурах. Відповідна поправка з'явилась і в проекті щодо оборонного бюджету на 2018 рік.

Нагадаємо, співробітникам міністерства оборони США хочуть заборонити використання програмного забезпечення, розробленого "Лабораторією Касперського", через побоювання, що російська компанія може бути схильна до впливу Кремля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: