"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони США відмовиться від програм Касперського

Четвер, 29 червня 2017, 13:00

Співробітникам міністерства оборони США хочуть заборонити використання програмного забезпечення, розробленого "Лабораторією Касперського", через побоювання, що російська компанія може бути схильна до впливу Кремля.

Відповідна поправка з'явилася в проекті документа, який підтверджує структуру оборонного бюджету на 2018 рік (National Defense Authorization Act), передає російська служба BBC.

Один з розділів документа присвячений Росії, яка, як йдеться в документі, "залучена в активну і цілеспрямовану кампанію, мета якої підірвати цілісність американської демократії".

У розділі про Росію затверджується фінансування операції по зміцненню східних рубежів НАТО (6,4 млрд доларів), виділення до 100 млн доларів країнам Балтії на підвищенні їх обороноздатності і 500 млн доларів на військову допомогу Україні, а також інші статті витрат.

Реклама:

Окремим пунктом в розділі прописано, що документ "забороняє міністерству оборони використовувати платформи, розроблені "Лабораторією Касперського" через повідомлення про те, що компанія, яка базується в Москві, може бути схильна до впливу російської влади".

Пункт про "Лабораторії Касперського" був доданий в документ сенатором від штату Нью-Гемпшир Джоан Шаїн, яка, коммментуючи свою ініціативу, заявила, що "Касперському" не можна довіряти захист оборонної інфраструктури США і що потенційні зв'язки компанії з Кремлем її "дуже хвилюють".

У середу агенти Федерального бюро розслідувань провели бесіди з декількома співробітниками "Лабораторії Касперського", що проживають в США. Чи пов'язані ці бесіди з розслідуванням ФБР про потенційний втручанні Росії в американські вибори - незрозуміло.

Раніше керівники спецслужб США заявляли, що ними вивчався факт використання урядовцями програмного забезпечення від "Лабораторії Касперського".

Засновник компанії Євген Касперський в мережі Reddit заявив, що готовий постати перед сенатом США і розвіяти ці побоювання.

Нагадаємо, сенат Сполучених Штатів Америки ухвалив законопроект про запровадження нового пакета санкцій проти Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!