"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазвидобування" отримало ще 9 спецдозволів на користування надрами

Четвер, 19 жовтня 2017, 15:15
 

Державна служба геології та надр видала "Укргазвидобування" 9 спецдозволів на користування надрами.

Про це повідомила прес-служба Держгеонадр.

"Укргазвидобуванню" видано 9 спецдозволів на користування надрами, з яких чотири - на нові ділянки надр (Розумівсько-Мажарівська, Мерченківська, Тарханівська, Максимець-Бистрецька площі)", - заявили в компанії.

"Два дозволи - щодо продовження терміну дії попередніх спецдозволів (Буцівська площа, Степове), ще два - на внесення змін (Куличихинська і Косівська ділянки) і один - на видобуток вуглеводнів (Добрянське родовище)", - відзначили в прес-службі.

Реклама:

Нагадаємо, компанія звинуватила в бездіяльності Державну службу геології та надр щодо продовження "Укргазвидобуванню" спеціальних дозволів напередодні опалювального сезону.

Повідомлялося, що компанія може втратити близько 3 мільярдів кубометрів річного видобутку газу, а держава – більше 28 мільярдів гривень бюджетних коштів.

За даними ЕП, Держгеонадр не видає спецдозволів "Укргазвидобуванню" через негласне прохання кураторів угод про розподіл продукції, одним з яких є Ігор Кононенко.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: