Тіньовий обіг спирту має зменшитись майже в 5 разів - Мінагро

Четвер, 7 вересня 2017, 14:55

У Мінагрополітики вважають, що в результаті провадження ринкових засад функціонування на ринку виробництва спирту обсяг тіньового обороту нелегального спирту має зменшиться з 46% до 10%. 

Про це під час круглого столу "Реформування спиртової галузі в Україні - час приймати рішення" сказав експерт Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики Дмитро Ушенко, передає Укрінформ

"В результаті провадження ринкових засад функціонування та за рахунок того, що буде конкуренція на ринку між виробниками, ми очікуємо, що обсяг тіньового обороту нелегального спирту зменшиться з 46% до 10% через 4 роки, після імплементації реформи", - сказав Ушенко.

Він також зазначив, що у міністерстві очікують, що додаткові бюджетні надходження від роздержавлення підприємств спиртової галузі "складуть 20,6 млрд гривень за 4 роки, за рахунок збільшення сплати акцизу, тобто детінізації ринку".

Реклама:

Ушенко наголосив, що після приватизації власники заводів будуть їх модернізувати, а їх потужності наближати до європейських стандартів.

"Так, лише за рахунок поліпшення енергоефективності є можливість зменшити собівартість спирту на 30%, і після модернізації ми зможемо конкурувати на європейському ринку", - наголосив Ушенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!