Токсичний "Голден Деррік" повертає права на 6 родовищ

Вівторок, 5 вересня 2017, 13:35 -


Інновації в дії

ТОВ "Голден Деррік" пройшло експертизу матеріалів, які подаються для отримання спеціальних дозволів на користування надрами.

Про це ЕП повідомило джерело на ринку.

За його даними, експертиза пройдена в середині серпня в ДП "Інформаційний геологічний фонд України" (Геоінформ України). Позитивні висновки отримані по шести ділянкам: Бутівско-Миргородської і Флерівско-Ювілейної площ (обидві містять газ сланцевих порід), Південно-Свістунківської, Північно-Федорівскої, Майорівської і Клюшніківскої (містять нафту і природний газ).

Позитивний експертний висновок "Геоінформу України" є останньою стадією перед видачею спецдозволу на користування надрами Держслужбою геології і надр, до якої з відповідними клопотаннями вже звернувся "Голден Деррік".

За даними ЕП, всі шість площ компанія розраховує отримати на позаконкурсній основі. У своєму клопотанні вона спирається на те, що її відповідні звернення в геослужби були зафіксовані ще в минулому році, коли в "Порядку видачі спецдозволів" існували виключення для позаконкурсного розподілу ділянок корисних копалин. Одним з цих винятків була приналежність "не менше 25%" статутного фонду заявника державі.

33% ТОВ "Голден Деррік" володіє державна НАК "Надра України".

Решта 67% - офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup Павла Фукса. Він відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича. 

Як повідомляла ЕП, навесні ц.р. сьогоднішнім бенефіціаром "Голден Деррік" розглядалася можливість перейменування компанії в ТОВ "Нафтогазовидобувна компанія "Аскон Україна". 

В даний час ТОВ "Голден Деррік" володіє спецдозволами на користування надрами трьох площ: Ново-Диканської (сланцевий газ), Попаснянсько-Самарської і Північно-Перещепинської (нафта і природний газ).

Дмитро Рясний, ЕП