Китай заборонив ICO криптовалют

Понеділок, 4 вересня 2017, 14:20

Народний банк Китаю визнав незаконним ICO і зажадав негайного припинення всіх подібних операцій.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Дослідження, проведене експертами ЦБ, показало, що проведення ICO підриває фінансові ринки та має бути заборонено, відзначається в повідомленні, розміщеному на сайті НБК.

Китайський Центробанк в майбутньому має намір жорстко карати за проведення ICO, а також штрафувати за порушення у проведених раніше операціях. Організаціям і приватним особам, раніше проводив ICO, наказано повернути інвесторам усі залучені кошти. НБК також заборонив банкам пропонувати послуги проведення ICO, зазначивши, що цифрові маркери не можуть бути використані в якості ринкових валют.

Реклама:

Сукупний обсяг ICO, проведених по всьому світу за останній рік, склав 1,6 млрд доларів. За даними на 18 липня поточного року в Китаї було 43 ICO-платформи. В цілому в КНР було проведено 65 ICO, в рамках яких було залучено 398 млн доларів.

У зв'язку з цим, курс біткойнов на торгах у понеділок впав на 5%, до 4397,46 доларів, свідчать дані Coindesk. Друга за популярністю криптовалюта - ефір (Ethereum) - подешевшала на 15%, до 300,19 доларів.

ICO (Initial coin offering — "первинна пропозиція монет" або "первинна пропозиція токенів") — це форма залучення інвестицій в нові технологічні проекти і стартапи. ICO проводять з метою фінансування проекту.

Читайте більше: Світ накриває "блокчейн-бульбашка". Хто на цьому заробить і причому тут Bitcoin

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: