"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укрзалізниці" з’являться незалежні члени наглядової ради

Середа, 20 вересня 2017, 13:25

Кабінет Міністрів схвалив початок конкурсу з відбору 4 незалежних членів наглядової ради публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця".

Про це сказано у відповідній постанові Кабміну, передають "Українські Новини".

Відповідно до документа, заяви на участь у конкурсному відборі приймаються протягом 45 календарних днів від дати оголошення про проведення конкурсу.

Також Кабмін ухвалив створити комісію з конкурсного відбору незалежного члена наглядової ради Укрзалізниці.

Реклама:

До складу комісії ввійдуть державний секретар Міністерства економічного розвитку та торгівлі, директор департаменту з питань ефективного управління державною власністю секретаріату Кабміну, директор юридичного департаменту секретаріату Кабміну, держсекретар Міністерства інфраструктури, перший заступник міністра фінансів, перший заступник міністра юстиції на чолі з держсекретарем Кабміну.

Відповідно до положення про принципи формування наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця", наглядова рада товариства складається з 7 членів, 4 з яких повинні відповідати вимогам незалежності, визначеними законодавством.

Таку постанову було схвалено на засіданні уряду з умовою його доробки Мінінфраструктури в одноденний строк.

Як повідомлялялося, міністр інфраструктури Володимир Омелян прогнозував визначення строків процедури обрання голови правління публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" і наглядової ради до 4 вересня.

Нагадаємо, голова УЗ Войцех Балчун подав у відставку.

Новим тимчасово виконуючим обов’язки голови "Укрзалізниці" призначено першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

ПАТ почало свою господарську діяльність із 1 грудня 2015 року.

До складу Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці, а також інші підприємства й організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!