Суд анулював "Нафтогазу" три ліцензії на користування надрами

Понеділок, 18 вересня 2017, 18:20

Окружний адміністративний суд Києва анулював ліцензії на розробку "Нафтогазом України" трьох родовищ у Полтавській області за позовом Державної служби геології і надр.

Про це свідчить постанова суду, оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень.

Держгеонадр звернулася з позовом на підставі заяви народного депутата від фракції Блоку Петра Порошенка Сергія Капліна.

Звернення Капліна було зареєстровано в Міністерстві екології та природних ресурсів ще 12 грудня 2016 року. У своєму зверненні Каплін вказує, що Нафтогаз не виконав свої зобов'язання за програмою з геологічного вивчення родовищ, на розробку яких були надані ліцензії.

Реклама:

Йдеться про Оболонську, Будищансько-Чутівську та Писаревську нафтогазоносні площі.

Після цього, в січні 2017 року, до Держгеонадр звернулися депутати Полтавської обласної ради з вимогою зупинити дії спеціальних дозволів Нафтогазу в зв'язку з неналежним виконанням холдингом програм робіт на ліцензійних ділянках.

Як випливає з тексту рішення суду, Нафтогаз неодноразово звертався в Держгеонадр з проханням внести зміни в програму робіт на родовищах. Однак відомство відхилило такі прохання в повному обсязі.

Ліцензії на геологічне вивчення та промислову розробку Оболонської, Будищансько-Чутівської та Писаревської площ "Нафтогаз" отримав у 2011-2012 роках.

Раніше керівництво Нафтогазу та її дочірньої компанії Укргазвидобування неодноразово заявляли, що Державна служба геології та надр перешкоджає роботі по збільшенню видобутку вуглеводнів.

В кінці серпня Укргазвидобування заявила, що Україна може втратити близько 3 млрд кубометрів річного видобутку газу, а держава - більше 28 млрд грн бюджетних коштів через бездіяльність Держгеології по продовженню спецдозволів на користування родовищами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!