У Києві газ подешевшав до 13,5 гривні за літр

Понеділок, 11 вересня 2017, 15:28

За період з 8 по 11 вересня роздрібні ціни на скраплений газ в мережах українських АЗС знизилися до 13,5 гривні за літр.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на "Консалтингову групу А-95".

Відзначається, що в середньому по країні газ подешевшав на 21 коп/л - до 15,37 грн/л.

Значне зниження цін на автогаз відбулося в роздрібній мережі компанії "Глуск-Україна", де він подешевшав на 1,35 грн/л до 13,50 грн/л. Таким чином, вартість ЗВГ в мережі компанії встановилася на мінімальному в країні рівні.

Реклама:

Мережа АГЗП "Авантаж-7", традиційно торгує в нижчому ціновому діапазоні, до 11 вересня змогла опустити ціну до 13,95 грн/л (-60 коп/л за вихідні). У свою чергу нелегальні мережі АГЗП в Київській області знизилися до 14,10 грн/л.

 

Більш плавне падіння цін спостерігається в мережах WOG і ОККО, де автогаз подешевшав на 21-25 коп/л 15,39 грн/л і 15,42 грн/л, відповідно. На 50 коп/лціна на ЗВГ знизилася на станціях столичної мережі KLO і в мережі "Паралель". У мережі "Кворум" автогаз подешевшав на 90 коп/л, до 14,99 грн/л.

Як повідомлялося, корекція цін на автогаз почалася 31 серпня. Деякі мережі АЗС знизили ціни на 50 коп/л.

Українські ціни на скраплений газ в серпні 2017 року поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць альтернатива бензину - скраплений газ - подорожчав на заправках в півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Ситуацією зацікавився уряд. 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з представниками галузевих асоціацій та компаній-операторів ринку скрапленого газу, на якому обговорювалися причини різкого зростання цін на автогаз.

В цей же день АМКУ оголосив про початок розслідування. 30 серпня ситуацію прокоментував президент Петро Порошенко, висловивши впевненість, що в другій половині вересня роздрібні ціни на газ повернуться на колишній докризовий рівень.

За період з 1 по 4 вересня роздрібні ціни на скраплений газ в мережах українських АЗС продовжували знижуватися.

Читайте також: Ціни на автогаз б'ють рекорди: чому і що буде далі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!