"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославський збільшить частку у страховій ІНГО до контрольної

Понеділок, 31 липня 2017, 09:25

Антимонопольний комітет надав дозвіл компанії Lovington holdings limited, що входить в групу компаній DCH, на придбання контрольного пакету акцій "Страхова компанія "Інго Україна".

Відповідна інформація розміщена на сайті АМКУ.

"Надано дозвіл компанії Lovington holdings limited (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій "Акціонерна компанія "Інго Україна", яке перевищує 50% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Таким чином, власник DCH Олександр Ярославський отримав дозвіл на збільшення пакету акцій в "Інго Україна" з 24,99% до більш ніж 50%.

Як відомо, у квітні 2017 року група DCH повідомила про придбання пакета "Інго Україна" в обсязі 25%, відзначивши, що метою є збільшення присутності в статутному капіталі до 100%.

Сам Ярославський підкреслював, що страховий бізнес йому цікавий з комерційної точки зору.

"Чому купив? Тому що економіку треба піднімати, а в країну інвестувати. Зовнішні інвестори не прийдуть, якщо не побачать, що всередині є життя, що український бізнес не тікає, а вкладає", - сказав він.

"Чому "Інго"? У січні вдалося запустити ХТЗ, виробничий процес налагодили, трактори почали сходити з конвеєра - стало нудно і купили "Інго". Так актив за активом будемо рухатися і далі", - заявив Ярославський.

На питання про те, чи буде "Інго Україна" кредитувати виключно промисловий сектор економіки або розвивати і напрям споживчих позик, Ярославський відповів: "Ми будемо робити те, чого вимагає ринок".

"Інго Україна" - одна з найбільших українських страхових компаній, має 28 видів ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування.

В кінці 2016 року рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг компанії на рівні uaАА з прогнозом "стабільний".

Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, в числі яких "Укрсиббанк", Черкаський "Азот", "Київстар".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: