АМКУ дозволив пов'язаній з Ярославським компанії купити блокпакет акцій ХТЗ

П'ятниця, 27 січня 2017, 13:11

Антимонопольний комітет дозволив компанії Rosiland Engineering Limited (Кіпр) опосередковане придбання через компанію Calverton Establishment Ltd (Британські Віргінські о-ви) акцій ПАТ "Харківський тракторний завод".

Згідно з повідомленням прес-служби АМКУ, це придбання забезпечить перевищення 25% голосів у вищому органі управління емітента, пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, компанія Calverton Establishment афілійована з групою DCH Олександра Ярославського, який в квітні 2016 року повідомив про придбання контрольного пакету акцій ХТЗ у австрійського інвестора Зігфріда Вольфа.

Водночас, як повідомляв Ярославський в жовтні минулого року, завершення угоди з придбання ХТЗ відкладалося, оскільки АМКУ тричі відхилив заяву DCH на придбання контрольного пакету акцій заводу.

Реклама:

За даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, станом на третій квартал 2016 року компанія Calverton Establishment володіла 21,75% акцій ПАТ "ХТЗ", компанія Alport Enterprises Limited - 24,46%, Golden Property Enterprises Limited - 17,929%, компанія -резидентом ТОВ "Бриз 2007" - 22,758% акцій.

Ярославський повідомляв про придбання ним 62,44% акцій ХТЗ, і намір викупити ще 29% у Вольфа.

Як повідомлялося, після придбання контрольного пакета ХТЗ був прийнятий і затверджений план оздоровлення підприємства, для реалізації якого група DCH відкрила йому кредитну лінію в розмірі 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.

ХТЗ 6 січня поточного року відновив роботу, і планує до кінця лютого вийти на випуск 150 тракторів на місяць.

Вольф, зокрема, є головою ради директорів російського ВАТ "ГАЗ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: