Касперський готовий доводити США, що не пов'язаний з Кремлем

Понеділок, 3 липня 2017, 13:40

"Лабораторія Касперського" готова розкрити владі США вихідний код програми, аби розвіяти підозри американської влади щодо зв’язків компанії з російським Кремлем.

Про це заявив виконавчий директор "Kaspersky Lab" Євген Касперський виданню "The Associated Press".

"Якщо США потребують, ми зможемо розкрити вихідний код", – сказав він.

Євген Касперський додав, що він готовий свідчити і перед американськими законодавцями.

Реклама:

"Все, що я можу зробити, щоб довести, що ми не поводимося зловмисно, я буду робити", - заявив він.

Касперський готовий перенести частину своєї дослідницької роботи до США, щоб розвіяти чутки, які, за його словами, виникли вперше понад 20 років тому через професійну заздрість.

Як відомо, "Лабораторія Касперського" виробляє антивірусне програмне забезпечення. У Сполучених Штатах Америки цю компанію підозрюють у зв’язках із російською владою та спецслужбами – вона це заперечує.

У червні 2017 року комітет Сенату США зі збройних сил запропонував заборонити використання продукції "Лабортаорії Касперського" в американських оборонних структурах. Відповідна поправка з'явилась і в проекті щодо оборонного бюджету на 2018 рік.

Нагадаємо, співробітникам міністерства оборони США хочуть заборонити використання програмного забезпечення, розробленого "Лабораторією Касперського", через побоювання, що російська компанія може бути схильна до впливу Кремля.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!