"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Правоохоронці також провели обшук у голови "Укренерго"

Середа, 12 липня 2017, 09:35

Представники Генеральної прокуратури у вівторок провели обшуки також у будинку голови НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні день розпочався з чудових новин: до офісу "Укренерго", до мене до дому і як чутно, але ще не підтверджено, прийшли з обшуками представники Генеральної прокуратури", - сказав він у відеозверненні.

"Відповідно до кримінального провадження, яке вони розпочали в квітні поточного року і виходячи з фабул, ухвал, обшуки проводяться у зв’язку з проведенням "Укренерго" статутної діяльності", - сказав він.

Реклама:

"Тобто складання стратегічного плану розвитку АЕС України, складання інвестиційних програм, здійснення закупівельно-будівельної діяльності. Відповідно до тих текстів, які ми бачимо, в цьому вбачається правопорушення", - додав він.

Як відомо, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 6 жовтня 2016 року, за фактом розкрадання держкоштів службовими особами компаній "Укренерго", "Зв'язоктехсервіс" та "Укрінформзв'язок" в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, одразу після призначення Ковальчука на посаду в. о. голови Укренерго, в офісі компанії був проведений обшук.

У ГПУ тоді пояснили, що досудове розслідування проводиться щодо зловживання службовим становищем особами "Укренерго" в період 2010-2014 роки.

"Попередня кваліфікація звинувачень - частина 5 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", та частина 2 стаття 364 "Зловживання владою або службовим становищем", - йдеться у повідомленні.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: